Фізичних осіб-підприємців можуть звільнити від сплати єдиного соціального внеску ще й і за травень 2020 року.

Таким чином, ФОПів можуть звільнити від ЄСВ за березень, квітень та травень.

30 квітня на засіданні Верховної Ради нардепи ухвалили у першому читанні законопроєкт 3329−д, який передбачає продовження ще на місяць звільнення ФОПів від сплати єдиного соціального внеску

Для того, щоб документ набув чинності, за нього мають проголосувати у другому читанні.

Зала засідань Верховної Ради України, фото: president.gov.ua
Зала засідань Верховної Ради України, фото: president.gov.ua

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Згідно з законопроєктом, термін звільнення фізичних осіб-підприємців від сплати ЄСВ за продовжать до 31 травня. Це означає, що за другий квартал 2020 року ФОПам потрібно буде заплатити ЄСВ лише за один місяць — за червень.

Законопроєктом також продовжується термін мораторію на перевірки бізнесу та строк незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину.

І хоча депутати відмовилися голосувати за закон в цілому, вони скоротили термін подання правок до нього. Це дозволить розглянути цей законопроєкт у другому читанні швидше.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, працівники ринків повстали проти засилля влади

Як повідомляв портал Знай.ua, заборона для заробітчан на виїзд підняла хвилю негативу

Також Знай.ua писав, лікар емоційно звернулася до МОЗ та розповіла, що відбувається в лікарнях