Служба безпеки України затримала на хабарі начальника Одеської митниці Михайла Грибанова. Чиновник пропрацював на цій посаді всього три місяці — його було призначеного в лютому цього року.

Спецоперація пройшла в Чорноморську Одеської області. Зараз Грибанов знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання. До слова, у 2012 році він вже фігурував в кримінальному провадженні, пов'язаному з контрабандою електроніки.

Затримання началника митниці на хабарі прокоментував український бізнесмен, народний депутат Андрій Холодов.

За словами нардепа, митник збирав за місяць хабарів на 8 млн доларів:

″31 січня 2020 роки я написав про те, скільки хабарів вимагають на Одеській митниці з бізнесменів, які завозять товари в Україну. Ми тоді прикинули, що на Одеській митниці збирають близько $ 200 тисяч хабарів на добу - приблизно $ 6 млн на місяць.
Сьогодні СБУ затримала начальника Одеської митниці Грибанова. Він збирав близько $ 8 млн на місяць.
Мабуть, підвищив ставки. Цікаво буде дізнатися, кому роздавав″, - зазначив Холодов.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Варто зазначити, що Михайло Грибанов зайняв свою посаду в результаті відкритого конкурсу.

За керівну посаду в Одеській митниці тоді змагалися 58 кандидатів. Протягом 45 днів конкурсна комісія провела 3 етапи відбору, яким передувало онлайн-тестування на знання Основного Закону України. До фінальних співбесід з тодішнім головою Державної митної служби Нефьодовим дійшли 5 претендентів, де перемогу здобув Грибанов.

Холодов іронічно прокоментував такі ″відкриті″ псевдоконкурси.

″От вам і оцінка якості всіх цих конкурсів.
Сподіваюся, тепер Грибанов здасть своїх подільників - Шендрика і Нефьодова. І от тоді почнеться по-справжньому цікава історія про ″великих реформаторів″, - зазначив Холодов.

ГЛАВУ ОДЕССКОЙ ТАМОЖНИ ГРИБАНОВА ПРИНЯЛИ НА ВЗЯТКЕ 31 января 2020 года я написал о том, сколько взяток требуют на...

Geplaatst door Андрій Холодов op Woensdag 13 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кабмін звільнив Нефьодова і Верланова

Як повідомляв портал Знай.ua, Холодов офіційно вимагає від Тищенка вибачень за ситуацію навколо ресторану "Велюр" і сплати штрафу у 17 тисяч гривень за порушення карантину.

Також Знай.ua писав, Холодов терміново звернувся до мажоритарників