Антимонопольний комітет України (АМКУ) визнав дії тендерного комітету "Укрзалізниці" при закупівлі масел і мастильних матеріалів повністю правомірними. Зазначені закупівлі були здійснені у відповідності з чинним законодавством і за ринковими цінами.

Про це йдеться на сайті УЗ з посиланням на АМКУ.

У компанії повідомили, що здійснюють зазначені закупівлі у відповідності з чинним законодавством і за ринковими цінами.

"Укрзалізниця ще в грудні минулого року почала процедуру відкритих торгів закупівлі масел на 2020 рік. Попередньо товариство провело робочу зустріч з представниками ринку, де потрібно було досягти згоди за умовами тендерної документації та вимог до продукції та постачальників.

Разом з тим, вже в січні підприємства, які постачають продукцію виробництва ТОВ «КСМ-Протек», оскаржили умови тендерної документації. Після того, як "Укрзалізниця" внесла зміни, які вимагали учасники, ці підприємства подали повторні скарги. Як наслідок, кінцева дата подання тендерних пропозицій перемістилася аж на квітень", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Укрзалізниця" розглянула пропозиції учасників і відхилила деякі з них за порушення умов тендерної документації. Так, зокрема, учасники ТОВ "Мироил" (пропонувало продукцію виробництва ТОВ НВП "Агрінол"), ТОВ "Август Пром", ТОВ "Торум", ТОВ "КСМ-Трейд" (всі троє пропонували продукцію виробництва ТОВ "КСМ-Протек"), не надали повні копії нормативно-технічної документації, за якою виготовляється продукція. Втім, це не завадило цим учасникам оскаржити рішення тендерного комітету в АМКУ. При цьому оскаржували як відхилення власних пропозицій, так і намагалися довести, що пропозиції конкурентів мали нібито "численні порушення".

Проте, як показали результати розгляду скарг, АМКУ визнав дії тендерного комітету повністю правомірними. А повідомлення про недопущення до тендера компаній, які нібито пропонували ціни на 30% нижче, є спланованою медіа кампанією, стверджують в УЗ. Так, маніпулятивна інформація з'являлася на сайті СтопКор https://stopcor.org/ та ряді інших порталів, що може свідчити про завідомо ангажованому підході до висвітлення цього процесу і є цілеспрямованою атакою з метою дискредитації.

"Укрзалізниця виступає за прозорий та чесний відбір постачальників будь-якої продукції і закликає не вдаватися до маніпуляцій. Особливо в ситуації, коли Укрзалізниці необхідно сформувати запас мастильних матеріалів для відновлення пасажирського руху і безперебійних вантажоперевезень", - резюмували в компанії.