Про це заявив голова організації "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич.

«Ми категорично проти акцизу, ми вже виступали і зупинили два роки назад таку ініціативу уряду… Уряд залазить двома ногами в карман звичайного громадянина і хоче за рахунок цього зробити не мільярдером, а мультимільярдером Беню. Не пройде», - заявив Ярошевич.

На його думку, це рішення ухвалюється виключно в інтересах олігарха Ігоря Коломойського, в той же час малі підприємці і звичайні автомобілісти від нього суттєво постраждають.

«Це просто є в першу чергу смертельно для аграріїв, смертельно для людей, які займаються малим та середнім бізнесом, де вони за свій рахунок заправляють і автомобілі, виконують якісь функції, які розвивають їхній бізнес. Відповідно я бачу це саме зговором і в той же самий час преступним зговором, який може призвести до підняття ціни», - сказав Ярошевич.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Мінекономіки зняла з порядку денного розгляд питання про додаткові акцизи і квоти на скраплений газ і дизельне паливо. У міністерстві зазначили, що рішення потребує доопрацювання і буде включено до порядку денного наступного засідання комісії.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Політолог Кирило Сазонов раніше заявив, що близькі до олігарха Коломойського люди домагаються введення акцизу на імпорт дизпалива і зрідженого газу, що призведе до підвищення цін на заправках.

У свою чергу президент Української зернової асоціації Микола Горбачов підкреслив, що введення мита на імпортне дизпаливо призведе до зростання цін на нього і негативно відіб'ється на аграріях, які є ключовим його споживачем.