Підвищення акцизу на скраплений газ та введення мита на дизпаливо протирічить стратегії уряду, спрямованій на зниження цін на паливо. Про це заявила народний депутат України, член комітету ВР з питань економічного розвитку Людмила Буймістер.

«На підвищення будь-яких акцизів на паливо ми повинні дивитися дуже уважно і дуже обережно. Тому що ми тут боролися разом з урядом довгий час, щоби в ціні на паливо відобразилося суттєве зниження ціни на нафту на світових ринках. І якщо ми зараз за рахунок акцизу нівелюємо ці всі зусилля, то звісно, що це не буде переслідувати тієї цілі, яку ми перед собою ставили, а саме для споживачів знизити ціну», - сказала Буймістер.

Депутат також зазначила, що підвищення цін на паливо призведе до зростання транспортних витрат бізнесу, перш за все підприємств агропромислового комплексу, а також негативно позначиться на конкурентоспроможності наших експортоорієнтованих компаній.

«Це стосується в першу чергу конкурентоспроможності нашого національного виробника на світових ринках, зокрема і аграрних наших виробників, для яких це питання дуже і дуже актуальне», - сказала Буймістер.

Нагадаємо, раніше президент Нафтогазової асоціації України Неля Привалова зазначила, що введення мита на імпортоване дизпаливо призведе до зростання цін для кінцевого споживача.

Водночас голова організації "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич повідомив, що громадські активісти готові вийти на акцію протесту під кабмін, щоб не допустити підвищення акцизу на скраплений газ та введення мита на дизпаливо.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще