Народний депутат від "Слуги народу" Андрій Герус просив помічників опрацювати варіанти, при яких йому не довелося б вказувати в декларації свої боргові зобов'язання. Про це свідчить листування нібито нардепа з його офіційним помічником Миколою Когутом, опублікована в Telegram-каналі Шептун, пишуть Вести.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Як випливає з листування, Герус доручив своєму помічникові знайти способи не вказувати в електронній декларації боргові зобов'язання в контексті нещодавнього скандалу з публікацією розписок "карткових боргів" народного депутата, оскільки нардеп вже публічно зробив заяву, що розписки є фейком.

У відповідь помічник депутата Микола Когут попереджає парламентарія про можливу адміністративної та кримінальної відповідальності за декларування недостовірної інформації, якщо на це звернуть увагу кредитори нардепа. У той же час, Когут радить Герусу не вказувати боргові зобов'язання в декларації оскільки наявність боргів може кинути тінь на діяльність депутата. На думку помічника, щоб уникнути проблем з НАЗК і НАБУ за "декларування недостовірної інформації", Герусу слід заперечувати існування боргів в принципі, тим самим переводячи питання визнання чи невизнання боргів в область цивільних спорів із кредиторами. Якщо ж хтось із кредиторів вирішить звернутися до НАЗК і НАБУ з заявами та надати оригінали розписок, Когут пропонує відкрити на заявників кримінальну справу за неправдиве повідомлення про злочин" і "показати зуби" організувавши допити позичальників.

Герус відповідає, що проконсультується з юристами і якимсь "Лещем".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що народний депутат Андрій Герус міг програти в карти 100 тисяч доларів. Відповідна розписка нібито була отримана з пошти народного депутата, пароль від якої зберігався у гучному телеграм-боті UA Baza Bot. Бот містив пароль від старої пошти mail.ru народного депутата і пароль виявився таким же, як і пароль від електронної пошти на Gmail.

Фотографію розписки Герус відправляв свого юриста з питанням, наскільки така розписка буде мати силу.

Пізніше в мережі з'явилася боргова розписка депутата із зобов'язанням повернути 9 тисяч доларів. Дружина одного з бізнесменів звернулася за допомогою до ЗМІ розповівши, що депутат "скористався щедрістю і чуйністю" її чоловіка, позичив гроші, після чого перестав виходити на контакт. За словами жінки, спершу Герус виправдовувався, що зайнятий виступами на ефірах чи громадським активізмом, а після і зовсім заблокував її гроші.