Зокрема, відвантаження ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» склала 14,2 тис тонн (17,2 тис тонн за січень-квітень 2019), ПАТ «Сумихімпром» - 19,4 тис тонн (11,4 тис тонн за січень-квітень 2019), Електроснабсбит – 15,9 тис тонн (18,7 тис тонн за січень-квітень 2019).

За підсумками 2019 року сумарна відвантаження склала 172,4 тис тонн, включаючи ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» - 53,4 тис тонн, ПАТ «Сумихімпром» - 27,9 тис тонн, Електроснабсбит – 51,4 тис тонн.

Нагадаємо, з 1 вересня 2018 р. Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі Мінекономрозвитку ввела квоти на поставки сірчаної кислоти. Офіційною причиною стала нібито захист вітчизняного виробника. В результаті введення обмежень ціни на сірчану кислоту без об'єктивних передумов зросли майже в два рази, відбулася монополізація ринку. Це, в свою чергу, призвело до того, що підприємства-споживачі опинилися в заручниках у окремих посередників. Ті зривають поставки, диктують економічно необґрунтовані умови, проте вибору немає – купити сірчану кислоту з-за квот на імпорт можна лише у обмеженого кола постачальників, якими, як правило, є приватні компанії, а не державні підприємства, які цю сірчану кислоту виробляють.

Як повідомляли ЗМІ, експерти та представники профільних асоціацій наполягають на необхідності негайного скасування обмежень на імпорт сірчаної кислоти та олеуму для нівелювання ризиків недообеспечения підприємств-споживачів критично важливим для них сировиною, а також створення умов для руйнування корупційних схем, які на фоні введення квот були збудовані навколо державних підприємств-виробників сірчаної кислоти.