«Чернігівщина - це базовий регіон Ляшка, котрий не дивлячись на політичні зміни та перипетії в українському політикумі, беззаперечне політичне лідерство президента Зеленського по всій країні, все одно дає реальний математичний шанс на перемогу. Він - батько регіону, тож переможе на окрузі в силу кількості зроблених раніше там справ» - вважає експерт.

«Національна соціологія та соціологія округу - дві великі різниці, в яких явна перевага на боці того, хто там неодноразово перемагав. А враховуючи можливі політичні союзи Ляшка та Юлії Тимошенко, перемогу на Чернігівщині - роблять беззаперечною» - додає Лісний.

На думку експерта, «Слуга народу» в силу кадрового голоду, про який згадував президент на своїй прес-конференції, не зможе знайти гідного кандидата для перемоги. Це, в свою чергу, продемонстрував Харківський округ, де виграла Світлична, тому існує вірогідність, що аналогічна ситуація - повториться на Чернігівщині.

Наостанок додавши, що український електорат дуже сентиментальний та вдячний - тож голосує серцем, про що неодноразово доводив і на президентських, і на парламентських виборах.