Німеччина відмовилася надати політичний притулок колишньому народному депутату Олександру Онищенку, який підозрюється в організації "газових схем". Про це пише видання Deutsche Welle.

"В прес-службі суду в Ольденбурзі повідомили, що на початку травня Федеральне відомство міграції і біженців відмовило Онищенку в наданні політичного притулку в Німеччині і закликало його негайно покинути територію країни. Це випливає з рішення суду", - йдеться в матеріалі.

Після рішення Вищого земельного суду Ольденбурга екснардепа звільнили зі слідчого ізолятора, де він був майже півроку.

Його адвокат Домінік Клаук заявив, що після звільнення з в'язниці Онищенко знаходиться на своєму ранчо в Нижній Саксонії.

Олександр Онищенко, фото: 112
Олександр Онищенко, фото: 112

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

За словами захисника, у його клієнта залишається можливість поїхати в Росію, громадянином якої він є.

Клаук розраховує, що Онищенко зможе подорожувати й іншими країнами Європи. Європейські країни можуть приймати до уваги рішення німецького суду, який "відмовився видавати українця на батьківщину з посиланням на положення Європейської хартії з прав людини".

При цьому в Іспанії суди вже відмовили Онищенку в притулку і розпорядилися екстрадувати його в Україну.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, німецький суд відмовив Україні в екстрадиції Онищенка.

Як повідомляв портал Знай.uа 12 лютого, Олександр Онищенко попросив політичний притулок у Німеччині.

Також портал Знай.ua писав, що виробництво відносно Онищенка тягнеться ще з 2016 року. Йому закидають звинувачення у створенні злочинної організації, заволодінні коштами ПАТ "Укргазвидобування", а також легалізації коштів, які були отримані злочинним шляхом.