Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) задовольнила апеляційну скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і змінила запобіжний захід колишньому народному депутату Максиму Микитасю в справі про заволодіння квартирами Національної гвардії України.

Про це повідомляє прес-служба САП.

"Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора САП Олексія Скибенко і своїм рішенням скасував постанову слідчого судді від 14 травня 2020 року. За рішенням судді Апеляційної палати ВАКС до екс-нардепу застосована нова запобіжний захід - тримання під вартою з альтернативою внесення 100 млн грн застави", - йдеться в повідомленні, щоправда, не називається ім'я підозрюваного.

Варто зауважити, що історія мала початок ще у 2000-х роках. Саме тоді Головне управління внутрішніх військ МВС України (далі реорганізовано в ГУ Нацгвардії) і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини повинні були побудувати житловий будинок.

Максим Микитась
Максим Микитась / Facebook

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія повинна була отримати в житловому комплексі 50 квартир і 30 паркомісць. У 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від квартир в елітному Печерському районі в обмін на 65 квартир в будинку, який та ж компанія-забудовник будувала на околиці Києва.

Вартість цих квартир, за даними експертизи, на 81 млн 635 тис. 448 грн менша від тієї, в яку оцінено квартири на Печерську. 15 травня 2019 року детективи повідомили про підозру в заволодінні майном Нацгвардії на 81,64 млн грн низці фігурантів справи, зокрема і колишньому народному депутату від групи "Воля народу" Микитасю.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Максим Микитась хотів втекти з України

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо на що Микитась витратив гроші "Укрбуду"

Також Знай.ua писав про шахрайську піраміду "Укрбуду" Максима Микитася