Європейська комісія виділила Україні другий і останній транш четвертої програми макрофінансової допомоги у розмірі 500 мільйонів євро.

У п'ятницю, 29 травня, в Брюсселі представниця Єврокомісії Марта Вечорек повідомила про рішення Єврокомісії, пише dw.

"Комісія від імені ЄС схвалила виділення 500 мільйонів євро кредиту Україні як частини четвертої програми макрофінансової допомоги",- сказала Марта Вечорек.

В Єврокомісії пояснили, що виплата другого і останнього траншу стала можливою після того, як Україна здійснила 12 політичних дій, погоджених з Брюсселем. Серед них боротьба з корупцією і відмиванням грошей, управління державними фінансами, банківським сектором, енергетикою, охороною здоров’я та соціальною політикою. Україна також завершує роботу над новою угодою з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і здійснила відповідні попередні дії.

Президент України Володимир Зеленський наголосив , що виділений транш є вчасною підтримкою від наших європейських друзів для збереження стабільності української економіки під час епідемії коронавірусу.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua

"Вдячний ЄС та главі Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн за рішення виділити Україні другий транш четвертої програми макрофінансової допомоги обсягом €500 мільйонів, про що говорили минулого тижня", – зазначив глава держави.

Варто зазначити, що разом з цією виплатою Євросоюз з 2014 року надав Україні 3,8 мільярда євро у вигляді позик. Це найбільша сума макрофінансової допомоги, яку ЄС виділив якійсь одній країні-партнеру.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЄС обіцяв перерахувати гроші лише після підтвердження програми МВФ для України

Як повідомляв портал Знай.ua, держава-член Європейського союзу — Чехія надала українському уряду гроші для імплементації дій Євроради в сумі 35 тисяч євро.

Також Знай.ua писав, стали відомі нові умови кредиту МВФ для України