Стало відомо, що у космічному агентстві Російської Федерації "Роскосмос" прокоментували запуск у космос корабля SpaceX Crew Dragon, який доставить на МКС двох астронавтів. Про це розповів виконавчий директор з пілотованих космічних програм Росії Сергій Крикальов на сторінці в соціальній мережі Twitter.

"Це відкриває новий етап в пілотованій програмі, світовій пілотованій програмі, програмі МКС, куди й полетів цей корабель тому що у нас з'являються нові можливості, нові резерви і я впевнений, що успіх цієї місії дасть нам додаткові можливості, які підуть на користь всій світовій пілотованій програмі", - написав він.

Сергій Крикальов, скріншот Twitter

Проте, лідер партії "Наші" Євген Мураєв вважає трохи інакше. На його думку, Америці ще не вистачає досвіду. Про це український політик повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Сьогодні можна впевнено сказати, що США відстає від СРСР на 50 років", - йдеться у публікації.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Євген Мураєв, скріншот Facebook

Слід зазначити, що вперше за майже 10 років двоє американських астронавтів полетіли на МКС на американському кораблі. Вартість відправлення одного астронавта на МКС компанією SpaceX обійдеться NASA в 50 мільйонів доларів. У той же час, "Роскосмос" бере за цю послугу майже вдвічі більше (90 мільйонів доларів).

Космічні кораблі компанії Ілона Маска SpaceX Crew Dragon - багаторазові, але за контрактом з NASA їх використовувати лише одноразово. До того ж, SpaceX дозволено використовувати ці капсули повторно для вантажних місій на МКС.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Ілон Маск підтримав колег по галузі Virgin Orbit після невдачі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Crew Dragon Маска з другої спроби відправився на МКС.

Також "Знай.ua" писав, що повноцінний прототип космічного човника Starship компанії SpaceX вибухнув під час випробування двигунів.