До головної події цієї осені – місцевих виборів – залишається всього кілька місяців. Тож з кожним місяцем все більше мешканців столиці долучається до обговорень потенційних кандидатів у мери Києва. Результати останніх досліджень були озвучені під час відео-конференції "Зміни електоральних уподобань киян", що відбулася 20 травня о 13.00. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Пальчевський впевнено наздоганяє Кличка

Це вже 5 опитування ГО "Центр суспільного розвитку «ІНТЕР-АКЦІЯ»" серед жителів столиці щодо актуальних рейтингів вірогідних кандидатів на посаду Київського міського голови на місцевих виборах 2020 року. Як і на початкових опитуваннях, які були зроблені восени 2019 року, зміни у Києві впродовж останніх років респонденти оцінюють, скоріше, негативно.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Переважають незадовільні оцінки діяльності Віталія Кличка на посаді мера.

Що ж стосується рівня пізнаваності, який грає чималу роль при визначенні з кандидатом, то:

на 1-му місці – Віталій Кличко (97 %),

на 2-му утримується – Андрій Пальчевський (75 %),

на 3-му місці – Олександр Омельченко (70 %).

"Якщо Віталій Кличко розповідає на брифінгах про фактичні речі, про діяльність влади, то Андрій Пальчевський, за допомогою телебачення і будучи пов'язаним з медициною, якісно і фахово критикує, вносить конструктивні пропозиції, що теж суттєво для того, щоб кияни його сприймали", - повідомляє директор Центру суспільного розвитку "ІНТЕР-АКЦІЯ", кандидат наук з державного управління Юрій Лагутов.

Вже традиційно, у найголовнішому рейтингу "За кого з цих людей Ви б проголосували, якби вибори міського голови відбувались у найближчу неділю?" лідери не змінюються. А лідируюча позиція відомого українського телеведучого, бізнесмену та політичного експерту Андрія Пальчевського лише закріпилася.

"На І місці із показником у 23,9 %, поки що залишається Віталій Кличко, йому у спину дихає Андрій Пальчевський із показником у 22, 6 % (на ІІ місці), на ІІІ місці із значним відривом іде Микола Томенко із показником у 11, 3 %", – відзначає Юрій Лагутов.

Андрій Пальчевський, скріншот з відео
Андрій Пальчевський, скріншот з відео

А що ж стосується потенційних кандидатів від партії "Слуга народу", то і Олександр Ткаченко, і Микола Тищенко однозначно не потрапляють навіть у п'ятірку лідерів перегонів.

"За кого з цих людей Ви б проголосували, якби вибори міського голови відбувались у найближчу неділю?" (рейтинг тих, хто визначився):

23, 9 % - Віталій Кличко, "Удар"

22, 6 % - Андрій Пальчевський, самовисування

11, 3 % - Микола Томенко, "Рідна країна"

6, 5 % - Сергій Притула, "Голос"

5, 7 % - Андрій Білецький, "Національний корпус"

5, 5 % - Олександр Омельченко, самовисування

3, 8 % - Олександр Ткаченко, "Слуга народу"

3, 4 % - Олександр Попов, опозиційна платформа "За життя"

3, 4 % - Микола Тищенко, "Слуга народу"

3, 2 % - Дмитро Гордон, "Сила і честь"

2, 3 % – Борислав Береза, самовисування

2, 1 % - Володимир Бондаренко, ВО "Батьківщина"

1, 7 % - Андрій Іллєнко, ВО "Свобода"

2, 1 % - за іншого кандидата

2, 5 % - проти всіх

Якщо вибори міського нового мера столиці відбудуться планово, без непередбачуваних змін, то до цього моменту залишається фактично 4 місяці. Тож у киян ще є час проаналізувати дії кандидатів, аби прийняти остаточне рішення.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.