Новопризначений міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що заборона іноземним акторам на в'їзд до України не може бути автоматичною підставою для заборони демонстрування фільмів з їх участю.

Про це міністр заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

Олександр Ткаченко, фото Знай.uа
Олександр Ткаченко, фото Знай.uа

"По-перше, я вважаю, що санкції було введено необґрунтовано. По-друге, давайте розрізняти. Є заборона в'їзду. Яким чином заборона в'їзду може стосуватися аудіовізуального продукту? Я багато разів питав це у керівників колишньої влади... На мій погляд одна справа, коли є порушена кримінальна справа проти когось, наприклад, Охлобистіна, Пореченкова – тоді це повинно стосуватися так званих "чорних списків". Інша справа, коли автоматом всі ці люди заносяться в "чорні списки", і сотні годин аудіовізуального продукту, в тому числі фільм Романа Балаяна, кладуть на полицю", - заявив Ткаченко.

Відомо, що так міністр прокоментував виключення російського актора Федора Добронравова з переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці України. Глава міністерства підкреслив необхідність розібратися з цим питанням — щоб внесення в подібні "чорні списки" було прозорим і зрозумілим.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"На мою думку, тільки той факт, що комусь заборонено в'їзд, не може одночасно служити підставою для того, щоб фільми, в яких брали участь ці люди, було заборонено", - додав міністр Ткаченко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Бреда Пітта — на пенсію? Зірка турецьких серіалів підкорив своїм...

Як повідомляв Знай.uа Брюс Вілліс залишив молоденьку дружину заради Демі Мур – як так вийшло.

Знай.uа писав, реперу Баста - 40 - яким був кумир мільйонів на злеті своєї кар'єри 20 років тому.