Під виглядом децентралізації влади впихує українцям звичайне укрупнення районів. Це означає не лише скорочення кількості чиновників, а й істотне утруднення для простих людей отримання сервісних функцій від держави.

Крім того, новий переділ карти України демонструє, що влада остаточно відмовилася від непідконтрольних територій. Таку думку висловив блогер Ігор Лесєв у новому випуску своєї програми "Не добрий вечір".

Нова система поділу України на райони продемонструвала свою повну неспроможність, вважає Лєсєв.

Він розкритикував новий проект Мінрегіону, згідно з яким на карті України замість 490 старих районів з'явилося всього 112 нових. Блогера обурило, як саме територія країни була поділена на ці райони. Він звернув увагу на те, що цей поділ виглядає абсолютно випадковим - є райони, де населення перевищує мільйон чоловік, а є – де немає і ста тисяч жителів.

"Якщо ви не враховуєте чисельність населення – а ви її не враховуєте – то що вам завадило нарізати хоча б компактно райони?", - здивувався Лесєв.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Він також зазначив, що влада назвала цей проект реформою децентралізації, а це значить передача повноважень від центру до регіонів.

"Ну а які повноваження отримують нові райони? Як у них буде формуватися виконавча вертикаль? Шляхом прямого призначення з Києва? Тоді, чим це відрізняється від того, що було?", - поцікавився блогер.

Лєсєв звернув увагу на ще один важливий момент - на карті районування Донбасу всі нові райони збігаються з існуючою лінією фронту.

"Це говорить тільки про одне. Влада остаточно відмовилися від непідконтрольних територій. Всі ці Мінські формати, нормандські зустрічі – це до ж*пи. Ось вам карта нової України. Задокументований доказ того, що з тією частиною Донбасу ми прощаємося»" - зазначив Лесєв.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лєсєв жорстко розкритикував президенство Зеленського

Як повідомляв портал Знай.uа, Лєсєв показав, як Зеленський за рік перетворився на Порошенка

Також портал Знай.uа Ігор Лєсєв розкрив злочинну ″Коза ностру″ на Одещині