Спікер українського парламенту Дмитро Разумков, його перший заступник Руслан Стефанчук та заступник голови Олена Кондратюк за травень 2020 року отримали заробітної плати за 89 270 грн кожен.

Про це стало відомо завдяки документу, який опублікувало видання "Українські новини".

Дмитро Разумков,фото: vin.gov.ua
Дмитро Разумков,фото: vin.gov.ua

Однак при цьому саме заробітної плати за травень 2020 року Разумкову, Стефанчуку і Кондратюк виплачено по 47 230 грн. У відповідності з так званим положенням щодо "карантинних зарплат". А ось бонуси склали ще по 42 040 грн. Ці гроші керівництву Ради нарахували як доплату за виконання депутатських повноважень у квітні.

Звіт по зарплатах керівництва ВРУ, скріншот: "Українські новини"
Звіт по зарплатах керівництва ВРУ, скріншот: "Українські новини"

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зарплата Разумкова і Стефанчука за квітень склала 47,2 тис. грн., Кондратюк - 45 тис. грн, також їм нараховано по 42 тис. грн за виконання депутатських повноважень.

До речі, Верховна Рада України внесла зміни до держбюджету на 2020 рік, встановивши максимальний розмір виплати для всіх чиновників: не більше 10 мінімальних зарплат, яка зараз становить 4723 грн.

Важливо зазначити ще й той факт, що керівництво Центральної виборчої комісії (ЦВК) за квітень отримало 300-325 тис. гривень, незважаючи на обмеження зарплати чиновників на період карантину верхньою межею в 47 230 грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Закарпатті нахабний слуга народу "захопив" сільраду і рік балував себе шаленою зарплатою і преміями.

Як повідомляв Знай.uа остаточне завершення карантину відкладається? Міністр Степанов стривожив заявою.

Знай.uа писав, Тищенко розповів, як любить їздити в маршрутках, сідаючи до чорного мерседесу.