За повідомленням прес-служби СБУ, "Укрзалізниця" закупила неякісних запчастин на 100 млн гривень, що створювало загрози стабільному функціонуванню залізничних перевезень. У структурних підрозділах "Укрзалізниці" і комерційних структурах у 5 регіонах України проводять обшуки. Про це пишуть Українські новини.

"Частина запчастин, за версією слідства, виготовлена кустарним способом, частина - викрадена з вітчизняних підприємств залізничної галузі", - додали в СБУ.

Як повідомлялося раніше, в наглядову раду "Укрзалізниці" і до складу комітету по корупції, антикорупції та комплаенсу УЗ входить антикорупціонер, колишній журналіст-розслідувач і народний депутат Сергій Лещенко. Про свою роботу саме в цьому комітеті сам Лещенко заявляв в одному з інтерв'ю. При цьому він стверджував, що з корупцією в "Укрзалізниці" бореться спеціальний підрозділ з 200 фахівців, а він сам є лише "государевим оком з приводу того, як у цій компанії борються з корупцією".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще