«Продовження медичної реформи виявилося під загрозою, а глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов уникає зустрічі з депутатами», - вважає відомий політолог і блогер Кирило Сазонов, якого цитують Українські новини.

Він зазначає, що з 1 квітня повинен був початися другий етап медреформи, але вже 25 червня, другий етап досі не розпочато, а вся подальша доля медреформи під питанням.

«Продовження реформи чекають як міжнародні донори, так і МВФ, що відкрив Україні нову фінансову програму на $5 млрд під зобов'язання реформування системи охорони здоров'я. Але головне відомство, яке повинно було цим займатися, чомусь стоїчно мовчить, глава відомства навіть не ходить на засідання профільного комітету, де дуже чекають пояснень», - сказав Сазонов.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Він нагадав, що протягом трьох місяців Степанов говорив, що медреформа робиться неправильно, але як правильно – так і не сказав. Більш того, він досі не представив комітету з охорони здоров'я навіть приблизної концепції свого бачення реформи. А депутати його чекають вже не перший тиждень і дуже хочуть поговорити.

За словами Сазонова, глава МОЗ уникає засідань профільного комітету, де чекають стратегічний план щодо коригування медреформи.

"Я згоден, що стратегія Супрун була не ідеальною і коригувати реформу необхідно. Як необхідно її проводити - радянська система охорони здоров'я доживає останні дні і скоро завалиться. Покажіть мені людину в цій країні, який скаже, що задоволений нашою медициною!", - заявив Сазонов.

Нагадаємо, що 17 червня Максим Степанов проигнорировал чергове засідання комітету Верховної ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування.