Український уряд в четвер, 25 червня, призначив виконуючим обов'язки міністра освіти і науки ректора Чернігівського національного технічного університету Сергія Шкарлета. Варто зазначити той факт, що це призначення відбулося у перший день складання тестів ЗНО.

Про цю новину стало відомо завдяки заяві прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Сергій Шкарлет, скріншот: YouTube
Сергій Шкарлет, скріншот: YouTube

Крім того, Денис Шмигаль подякував Любомиру Мандзій за роботу на посаді "тимчасового міністра". Раніше була інформація, що освітній комітет парламенту не підтримав кандидатуру Шкарлета на посаду міністра.

Йому приписують роль "людини Табачника", який керував освітою в Україні за часів правління Віктора Януковича. Пізніше з'явилася дуже сумна новина про те, що дружина Сергія Шкарлета пішла з життя.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Сергій Шкарлет - фото Nv.ua
Сергій Шкарлет - фото Nv.ua

Відверте "НІ" – від Секретаря профільного Комітету та ексміністра

Стурбованість можливим призначення ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета стривожила Секретара профільного Комітету Верховної Ради.

"Я, як Секретар Комітету з освіти, науки та інновацій, не можу промовчати про те кадрове рішення, яке нам пропонують на посаду Міністра освіти та науки. Це людина, яку просто називають людиною Табачника, це чоловік, який був у "Партії регіонів" і говорили, що це був його вибір ще з 2004 року. Але найстрашніше те, що ця людина не має своєї власної думки і на питання "Яким Ви бачите освіту України і заради чого Ви йдете працювати до Міністерства освіти?" була відповідь: "Я з 4-го покоління педагогів і у мене донька навчається в школі"", – заявила народний депутат України Наталія Піпа.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у головного кандидата на посаду міністра освіти України сталося велике горе - "Співчуваю рідним і близьким".

Як повідомляв Знай.uа Зеленський розповів, хто може стати міністром освіти - без сюрпризів не обійшлося.

Знай.uа писав, у Верховній Раді назріває скандал – Міністерство освіти може очолити людина Табачника.