Для того, щоб Україна досягла успіху – вона повинна вирішити питання стимулювання інвестицій в електричні мережі – заявив в рамках Епегду Сommunity Forum Крістіан Рубі, генеральний секретар EURELECTRIC, галузевої асоціації, яка представляє спільні інтереси електроенергетичної галузі на європейському рівні.

Крістіан Рубі підкреслив пряму залежність між інвестуванням в електромережі і розвитком країни. При цьому він відзначив необхідність вирішення проблеми стимулів для інвесторів вкладати в електромережі.

«Питання про те, як правильно інвестувати зараз стоїть на порядку денному, і тут абсолютно зрозуміло, що Україна повинна переосмислити свої інвестиції відносно операторів системи розподілу, якщо хоче досягти успіху!» - зазначає Крістіан Рубі.

Нагадаємо, українські та міжнародні експерти висловилися про необхідність впровадження в Україні стимулюючого тарифоутворення за європейською моделлю, яка зрозуміла інвесторам.

На думку Едварда Чоу, головного наукового співробітника Центру стратегічних і міжнародних досліджень, інвестори будуть вкладати в електромережі тільки якщо будуть бачити прозорі і зрозумілі умови повернення капіталу.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Аудитори E&Y заявляють, що інвестиційно привабливим і зрозумілим для будь-якого інвестора буде встановлення ставки прибутковості на рівні середньозваженої вартості капіталу (WACC).