Депутат Верховної Ради України VII скликання, член ВО "Свобода" Ірина Фаріон розкритикувала президента України Володимира Зеленського, а також його оточення, яке не тільки не бажає позбутися російської мови в державі, а й є залежними від Москви.

Про це вона написала у своєму блозі "УП".

"Мовна політика президента Зе та його найвищого владного оточення – це повільне, покрокове творення неоколоніальної мовної моделі поки що на рівні вербалізації як пробного каменя на сприйняття в суспільстві. Владою стало пострадянське покоління, що, з огляду на свій радянський менталітет та ментальну вписаність в "рускій мір", не мислить ні свого життя, ні життя України як самочинного національного і суверенного суб'єкта історії. Їхня російськомовна модель поведінки – це комплексний вияв колоніальної залежності від Москви", - написала вона.

Ірина Фаріон, скріншот: YouTube
Ірина Фаріон, скріншот: YouTube

Також Фаріон "пройшлася" по поплічниках Зеленського. Так, мова йде про голову Верховної Ради України Дмитра Разумков, "слугу" Максима Бужанського та міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченко.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Якщо Зе ідеолог мантри "какая разніца", то Разумков вбачає в українській мові чинник роз'єднання країни та причину війни, Ткаченко трактує мову лише як утилітарний засіб заробляти гроші в кіноіндустрії, а Бужанський логічно завершує цей ланцюг латентних українофобів своєю демонстративною антиукраїнською позицією про запровадження мови окупанта в систему освіти і державні органи. Усе разом – це демілітаризація в час війни та деукраїнізація в час системної окупації інформпростору ворожою промосковською ідеологією та пропагандою", - наголосила політик.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві символіку дивізії СС "Галичина" визнано нацистською - опубліковано документ.

Як повідомляв Знай.uа "Терпляча" Фаріон пообіцяла стати ще жорсткіше - "Вважав не сповна розуму".

Знай.uа писав, Пальчевський розкритикував Фаріон за хамську поведінку - "Жаба".