З'явилася інформація, що Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід голові Кіровоградської облдержадміністрації Андрію Балоню у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в мережі Facebook.

Підозрюваний в отриманні хабара чиновник може вийти під заставу в розмірі 10 млн грн. Андрій Балонь і глава патронатної служби ОДА Сергій Шевченко були затримані 25 червня під час отримання частини незаконної винагороди.

затримання голови ОДА Андрія Балоня, скрін з відео
затримання голови ОДА Андрія Балоня, скрін з відео

Загальна сума хабара, яку вимагали чиновники, за даними Національного антикорупційного бюро, становить 1,8 млн грн. Шевченка було узято під варту напередодні. Він може вийти під заставу в розмірі 5 млн грн.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Президент України Володимир Зеленський призначив Андрія Балоня головою Кіровоградської облдержадміністрації 11 листопада 2019 року. 25 червня 2020 року, у день затримання, Кабінет Міністрів узгодив його звільнення з посади. На даний момент президентський указ про відставку Балоня не оприлюднено.

Також варто нагадати нашим читачам, що раніше Балонь працював в органах внутрішніх справ у Львівській, Житомирській та Полтавській областях, був заступником голови Херсонської ОДА.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, особисті дані українців масово витекли до мережі, поліція почала облави.

Як повідомляв Знай.uа НАБУ і СБУ затримали голову Кіровоградської ОДА Андрія Балоня - ЗМІ.

Знай.uа писав, у Харкові дружок Кернеса прогорів на "кумедному" хабарі - мандат й 12 тисяч у кишені.