Історія із мандатом Вакарчука - хрестоматійна для ілюстрації того, як не треба робити!

1. Для того, щоб ВР підтримала рішення про завершення парламентської кар’єри треба щонайменше прийти на засідання парламенту і виступити з поясненням своєї позиції, а не ховатися! Тоді, 226 голосів - гарантовано!

2. Для реалізації власного приватного бажання не варто узаконювати неправовий механізм позбавлення мандата для всіх у цьому скликанні ВР.

( Про те, як незаконно забирали мандат у мене Порошенко-Гройсман-Охендовський іншим разом)

3. Напередодні Дня Конституції нагадаю, що стаття 81 Основного Закону передбачає дострокове припинення повноважень депутата - на підставі закону за рішенням вищого керівного органу партії…

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як відомо, законопроект про імперативний мандат досі обговорюється в комітетах!

4. Про неприпустимість застосування імперативного мандата як складової партійної диктатури дивись також відповідні резолюції ПАРЕ і рекомендації Венеціанської комісії.

Отож, демократична, ліберальна, проєвропейська політична партія, щоб зняти відповідальність зі свого лідера, який втомився працювати у ВР, створює неправовий, авторитарний прецедент позбавлення мандата вже у нинішньому скликанні для всіх.

Я вже мовчу про правомірність проведення з‘їзду партії в умовах карантину (це, що було не більше 10 делегатів чи його проводили в парку або на стадіоні із розрахунку 5 кв. метрів на людину?!)

Отож, мої рекомендації для Голосу:

- зупиніть цю політико-циркову виставу із кулуарним й незаконним методом позбавлення депутатства Вакарчука;

- переконайте його прийти на засідання ВР і у своєму виступі навести аргументи щодо свого вчинку та попросити депутатів ухвалити рішення про складання мандата.

Бажаю Вашій партії успіхів і не забувайте, що правильна і відповідальна політика - це діяти не по приколу!