Голова Верховної Ради Дмитро Разумков виступив зі спростуванням чуток про можливий розпуск парламенту з метою проведення дострокових виборів одночасно з місцевими.

Відповідний коментар він висловив в ефірі програми "Подробиці тижня".

"Припущення можуть бути різними, але я намагаюся діяти за принципом: "Якщо не знаєш, як робити, - роби за законом". Хотів би нагадати всім своїм колишнім колегам, тому що нещодавно в минулому я також був експертом, політичним аналітиком, - виключно визначені підстави дострокового припинення повноважень Верховної Ради України. Станом на сьогодні жодна з них не є підставою для того, щоб достроково припинити повноваження Верховної Ради України IX скликання", - сказав спікер парламенту.

Разумков скріншот
Разумков скріншот

Також Разумков нагадав про неможливість розпуску Верховної Ради упродовж першого року її повноважень.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Цей час також не вийшов. І я впевнений, що і надалі Верховна Рада буде демонструвати свою роботу, і підстав, передбачених Конституцією, для дострокового припинення повноважень Верховної Ради у Президента не буде. Я впевнений, що всі повинні діяти в межах свої повноважень та основного закону нашої держави", - стверджує голова Верховної Ради.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Разумков "приміряє" білий халат в Дніпрі: що замислив спікер Ради та соратник Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.ua, Спікер Ради Разумков терміново звернувся до українців - "Можемо жити..."

Також Знай.ua писав, що Спікер Ради Разумков терміново звернувся до українців - "Можемо жити..."