Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у неділю, 28 червня в День конституції з привітаннями. Відеозвернення опублікували на офіційній сторінці глави держави в Facebook.

"Що для мене берегти Україну? Відповідь проста – це берегти кожного українця. І саме конституційні права громадянина є підказкою, як це робити. Ми повинні навчитися поважати права один одного. Розуміти, що коло твоїх прав не може посягати на права іншої людини. Поважати закон, а не змагатися в кмітливості, як можна його обійти", - написано в публікації.

На відео Зеленський закликав українців чесно відповісти собі на просте, але важливе питання: а що для тебе Конституція і згадав першу статтю Конституції, згідно з якою Україна є суверенною, незалежною, демократичною, соціальною і правовою державою.

"Я думаю, тут не вистачає ще одного твердження. Україна – неймовірна, красива і чарівна. І зовсім не обов'язково, щоб це було записано в Конституції. Достатньо, щоб це було викарбовано в нашому серці. І коли кожен з нас нарешті зрозуміє, що найкраща країна – саме та, де ми народилися, тоді кожен з нас усіма своїми справами і словами буде її берегти", - каже Зеленський.

Що для мене берегти Україну? Відповідь проста – це берегти кожного українця. І саме конституційні права громадянина є підказкою, як це робити. Ми маємо навчитись поважати права одне одного. Розуміти, що коло твоїх прав не може посягати на права іншої людини. Поважати закон, а не змагатися у кмітливості, як можна його обійти.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
Geplaatst door Володимир Зеленський op Zaterdag 27 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Потап отримав несподівану нагороду від Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, День Конституції України, теплі поздоровлення в прозі.

Також Знай. ua писав, що прогноз погоди на день Конституції - дощі і спека, кого-то "бомбоне" градом.