Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в даний момент українським медикам вже зрозуміла ситуація з захворюваністю на коронавірусну інфекцію covid-19 в країні. Саме через це її вже "відпустили", і жорстких обмежень та заборон немає, як були ще навесні, коли потрібно було готувати медичну систему і пройти етапи адаптації.

Про це стало відомо завдяки заяві Віктора Ляшка для програми журналістки Олесі Бацман.

Віктор Ляшко, фото: Фейсбук
Віктор Ляшко, фото: Фейсбук

За словами самого Віктора Ляшка, виснажливий карантин було введено Міністерством охорони здоров'я в квітні, тому що в той час була дуже велика ймовірність того, що коронавірус міг дуже швидко поширитися, адже вважається, що з початку листопада до кінця квітня найкращий час для поширення вірусних інфекцій.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще

"Коронавірус – це грипоподібне захворювання, отже, якщо б не було введено жорсткі заборони та обмеження, то COVID-19 міг охопити всю Україну, і медики вже не могли б надавати допомогу абсолютно всім, як є зараз.", - заявив Віктор Ляшко.

Санлікар додав, що окрім коронавірусу міг бути спалах й інших сезонних захворювань, того ж грипу або ГРВІ, що паралізувало б систему охорони здоров'я. За словами Віктора Ляшка, незважаючи на зростання випадків інфікування COVID-19 довелося зняти заборону, тому що економіка не витримає нових карантинних обмежень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ляшко, та не той. Глава Санітарної служби піде на президентські вибори.

Як повідомляв Знай.uа киянам показали, хто лідирує серед кандидатів у мери.

Знай.uа писав, МОЗ розгорне другу хвилю лікарень через новий пік епідемії.