Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочинає перевірку способу життя чиновників. Державний моніторинг допоможе виявити тих чиновників, які, задекларувавши скромні статки, насправді живуть "на широку ногу", - користуються люксовими автомобілями, купують дорогі маєтки, отримують коштовні подарунки.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Відтепер Україна - серед шести країн, які застосовують інструмент моніторингу способу життя. Тож випадки, коли чиновник, який заробляє 10 тисяч, їздить на "Мерседесі", тепер фіксуватимуть не тільки журналістські розслідування. Їх будуть встановлювати та опрацьовувати на рівні держави", - зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

Зазначається, що під час моніторингу способу життя НАЗК зокрема перевірятиме таку інформацію:

  • Користування об’єктами, які не вказані в декларації;
  • Відомості щодо отриманих подарунків;
  • Придбання об’єктів, вартість яких перевищує задекларовані активи.

Моніторинг здійснюватиметься на підставі журналістських розслідувань, інформації від громадян, організацій та з інших відкритих джерел.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Якщо НАЗК встановить, що рівень життя чиновника не відповідає задекларованому ним майну і доходам, це стане підставою для здійснення повної перевірки його декларації.

Якщо в результаті моніторингу буде виявлено корупційні порушення, НАЗК повідомлятиме про це правоохоронним органам.

У НАЗК підкреслили. що проведення таких заходів із моніторингу способу життя передбачено законом України "Про запобігання корупції".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, більше половини українців не задоволені президенством Зеленського

Як повідомляв портал Знай.ua, ″слуги народа″ на засідання Ради гаряче обговорюють алкопаті

Також Знай.ua писав, рейтинг Зеленського всього за місяць знизився на 9 відсотків