Заступник міністра освіти та науки Єгор Стадний написав заяву про звільнення, відразу після признаяення Сергія Шкарлета очільником МОН через діаметрально протилежні позиції. Про це йдеться у інтерв’ю УП.

Освітяни та науковці неодноразово обурювалися щодо кандидатури Шкарлета через плагіат у наукових роботах, "дружбу" з міністром освіти і науки часів Януковича Дмитром Табачником та корупційні хвости. Вони виходили на акції протесту під Верховну раду та МОН.

"Для нашої команди – цінності, принципи і засади – це не порожній звук. Можливо, для всіх це виглядає задиранням носа чи пихою, але саме спільні засади дозволяють команді працювати набагато ефективніше, тому що ти не мусиш кожного разу звіряти годинники", - каже Стадний.

Школярі, скріншот: YouTube
Школярі, скріншот: YouTube

Відомо, що на співбесіді в Комітеті з питань освіти, науки та інновацій Верховної ради Шкарлет розповідав, що не проти скасувати ЗНО для заочників, але потім перестав про це говорити.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Шкарлет, фото: youtube
Шкарлет, фото: youtube

"Ми подали пропозиції збільшити загальну кількість державних місць на бакалаврат на 7%. В основному, акцент робиться на збільшення саме в галузі ІТ, і зменшенні на різноманітних соціально-поведінкових науках. Це, насамперед, галузь управління, менеджмент, на праві зменшення йде. Це з огляду на тенденцію на ринку праці, де на одну вакансію юриста 11 претендентів. Подивимося, що подасть Міністерство економічного розвитку і торгівлі і що затвердить уряд", - зазначає Стадний.

Зміни щодо вступу дітей з тимчасово окупованих територій, оскільки спекуляцій на цю тему багато.

Досі існувало два окремих механізми зі вступними іспитами, тобто без складання ЗНО.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, школярів більше не навчатимуть так, як раніше — що зміниться в українській освіті з 1 вересня

Як повідомляв портал "Знай.ua", чотири курортні країни відкривають кордони для туристів — де зможуть відпочити українці влітку

Також "Знай.ua" писав, Всеукраїнська школа онлайн - що зміниться для учнів, батьків та педагогів з 1 вересня.