Колишній міністр економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов заявив, що не розуміє, що робить на посаді члена наглядової ради “Укрзалізниці” колишній народний депутат і журналіст-розслідувач Сергій Лещенко, який не має профільної освіти.

Про це колишній міністр повідомив в ході інтерв'ю на каналі Zik.

Крім того, на питання, за якими критеріями вибрали Лещенко в наглядову раду "Укрзалізниці" Милованов відповів: "Офіс (Президента) і уряд попросили... наш уряд, уряд (Олексія) Гончарука. Прем'єр вирішує і Офіс вирішує".

Як повідомлялося, член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко менш ніж за півроку отримав 1,4 млн грн зарплати на посаді, хоча компанія вже на грані банкрутства, скорочує працівників і переходить на 4-х денний режим роботи.

Нагадаємо, в січні 2020 року Сергій Лещенко очолив Комітет з питань комплаєнсу і антикорупції в "Укрзалізниці", але компанія не перестає фігурувати в безлічі корупційних скандалів щодо непрозорих закупівель, неякісних ремонтів вагонів, локомотивів і наміри постійно підвищувати тарифи на вантажні та пасажирські перевезення.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У середині червня СБУ заявила, що Укрзалізниця закупила неякісні запчастини більш ніж 100 млн грн. Операцію організували представники комерційних структур за участю посадових осіб УЗ.

Пізніше ст.. голови правління держкомпанії Іван Юрик заявив, що "Укрзалізниці" потрібно 50 млрд грн державних дотацій щорічно для стабільної роботи.