Партія "Опозиційна платформа – За життя" звертається до Президента України Володимиру Зеленському з вимогою дати політичну оцінку можливого перетворення собору Святої Софії в Стамбулі в мечеть.

Про це йдеться в офіційній заяві партії.

Наголошується, що Вищий адміністративний суд Туреччини дозволив змінити статус собору Святої Софії в Стамбулі, що відкриває шлях до його перетворення на мечеть.

Україна, як держава не може залишатися осторонь, так як рішення турецького суду зачіпає релігійні почуття мільйонів українців, які сповідують християнство.

"Партія "Опозиційна платформа – За життя" твердо стоїть на позиціях захисту традиційних християнських цінностей, канонічного православ'я та поваги до історичної пам'яті нашого народу. Тому ми, як і мільйони українців, а також християн всього світу, не можемо байдуже дивитися на провокаційне рішення турецької влади змінити статус храмового комплексу Святої Софії в Стамбулі, історичному Царгороді. Саме звідти на нашу землю прийшла православна віра, яка стала основою самосвідомості і культури всіх східнослов'янських народів", - йдеться в заяві.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В ОПЗЖ впевнені, що рішення Вищого адміністративного суду Туреччини продиктовано швидкоплинною політичною кон'юнктурою.

У зв'язку з цим "Опозиційна платформа – За життя" вимагає від Володимира Зеленського не відмовчуватися, дати справедливу політичну оцінку діям турецької сторони, і стати на захист християнських принципів, як це зробили лідери інших християнських країн.

"В обставинах, коли уряди провідних християнських країн світу однозначно засудили непродуманий крок офіційної Анкари, сором'язливе мовчання українського керівництва зайвий раз демонструє його нездатність відстоювати важливі для більшості українців принципи.

"Опозиційна платформа – За життя" вимагає від Президента України дати оцінку планам перетворення собору Святої Софії на мечеть", - наголошується в заяві.

Раніше ми повідомляли, що "Опозиційна платформа – За життя" зажадала від Володимира Зеленського припинити голослівні звинувачення і політичні переслідування її лідерів.