Керівництво банку "Преміум" хоче звернутися до України і повідомити, що 15 липня Верховний Суд України відмовив касаційній скарзі Національного Банку України проти банку "Преміум" а також:

1. Скасовано рішення НБУ про ліквідацію банку.

2. Скасовано рішення Фонду про початок ліквідаційної процедури.

Суд визнав, що банк ліквідовано незаконно.

Більш 4 років довелося витратити акціонерам банку Преміум, для відновлення справедливості і нарешті Верховний Суд оканчательно поставив крапку в цьому процесі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

В кінці 2015 року "Преміум" був одним з найбільш надійних в країні. Ось короткий список фактів про банку на той момент:

1. Банк перебував на 47 місці рейтингу НБУ з 165 діючих на той момент

2. Банк мав кредитний рейтинг (ua BBB позитивний) одна з вищих ступенів стійкості

3. Банк мав 24 філії в усіх обласних містах України

4. Банк мав 5000 рахунків юросіб і 18000 рахунків фізосіб

5. Commerzbank Germany відкрив після ретельного комплайнс прямий кореспондентський рахунок (це перший і єдиний прецедент на території СНД з 2013 року)

6. Банк без зауважень пройшов перевірку податкової за період 2012-2015 роки, за 2015 було сплачено понад 8 млн. податків

7. Банк пройшов комплексну перевірку НБУ за період 2012-2015 без зауважень

8. В Банку працювало понад 500 осіб

9. Банк був нагороджений міжнародною системою VISA вищою нагородою 2015 року

10. Всеукраїнське агентство «ЗІРКА ЯКОСТІ» назвала банк «Преміум» кращим підприємством України 2015 року

11. Четвертий Всеукраїнський конкурс «БАНК, ЯКОМУ ДОВІРЯЮТЬ» - банк «Преміум» отримав золоту медаль у номінації «турбота про клієнта»

Також банк не мав жодної заборгованості ні перед державою, ні перед НБУ.

"І ось злочинний тріумвірат режиму, Порошенко, Гонтарева і Рожкова знищили успішне підприємство відібравши у акціонерів власність, яку вони збирали по крупицях, залишили без роботи більше п'ятисот чоловік колективу банку, на багато років залишили власників депозитів без їх заощаджень та юридичні особи без обігових коштів, які були заморожені на роки", - йдеться в заяві акціонерів банку Преміум.

"Ми вимагаємо основі законів України та Конституції України публічного вибачення НБУ перед акціонерами, колективом і вкладниками банку Преміум, відкриття кримінальних справ на керівництво НБУ і правління нбу, злочинні дії яких спричинили величезні збитки громадян України", - йдеться в заяві банку.

Отримання грошової компенсації де б враховувалася стартова вартість знищеного підприємства, недоотриманий прибуток за 4,5 року, за безкоштовне користування грошима на рахунку банку перебувають в НБУ, і моральний збиток, який неможливо переоцінити.

"Також ми вимагаємо повернення генеральної та валютної ліцензії , який зараз блокує » абсурдний», антинародний і антиконституційний закон « про Банки» в якому були порушені базові досягнення україни і розтоптані мінімум 11 статей Конституції, скажімо більше що таким законом не може похвалитися більше жодна країна у світі, крім нашої! І ми впевнені, що Конституційний суд України найближчим часом розгляне і скасує ганебний для нашої країни фейк-закон", - йдеться в заяві.

"Звертаємось до Гаранта Конституції і просимо, про піклування та охорони приватних інвесторів в Україні, від цих фактів буде залежати загальна інвестиційна привабливість нашої країни, де НБУ, самим нахабним чином і безкарно не виконувало вступило в силу рішення суду протягом 2,5 років", - резюмують акціонери банку.