Суд у Варшаві відправив під варту колишнього главу Укравтодору Славоміра Новака і двох його спільників. Їх підозрюють в одержанні неправомірної вигоди і легалізації.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ в Twitter.

У середу, 22 липя, районний суд Варшави заарештував на три місяці екс-главу "Укравтодору" Славоміра Новака.

Також на три мiсяцi заарештовано і президента Польсько-української господарчої палати Яцека Пєхоту, якого слідство вважає спільником Новака.

Як уточнив у Twitter прес-секретар міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Зарін, у справі колишнього командира військової частини ГРІМ Даріуша Завадка суд прийняв рішення про умовний арешт - він може вийти з-під варти, якщо протягом місяця заплатить заставу в 1 млн злотих.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Прес-секретар прокуратури Варшави Мирослава Чир заявила, що рішення щодо Завадки буде оскаржено.

Нагадаємо, у Польщі затримали колишнього голову "Укравтодору" Славоміра Новака.

Новака підозрюють в корупції, управлінні організованою злочинною групою і відмиванні грошей.

Затримання погоджено Офісом Генерального прокурора України.

У НАБУ повідомили, що українські та польські правоохоронці проводять обшуки в Києві, Львові, а також на території Польщі в рамках розслідування діяльності злочинної організації в сфері дорожнього господарства. Керівники НАБУ і САП в ході брифінгу в Києві розповіли, що Новак брав хабарі у компаній за продовження термінів ремонту автодоріг. За словами глави САП Назара Холодницька, він, зокрема, вимагав у іноземній компанії, яка брала участь в тендерах в Україні, платити йому щомісяця 45 тисяч євро.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв портал Знай.ua, у вересні 2019 року керівник "Укравтодору" Славомир Новак повідомив про свою відставку.

Також Знай.ua писав, поставити хрест на кар'єрі в Польщі Новака змусив скандал, пов'язаний з носінням дорогого годинника швейцарської фірми Ulysse Nardin, вартістю близько 5,5 тис. дол., який він не вказав у своїй декларації.