Президент України дав неоднозначну відповідь на електронну петицію з вимогою скасувати і законодавчо заборонити дистанційне навчання масового характеру дуже швидко з необхідних 25 тисяч голосів набрала 40879.

Автор петиції вважає, що масова дистанційна освіта "носить руйнівний характер для розвитку кожного маленького громадянина загалом". Прийнятна ж дистанційна освіта лише індивідуально і за вибором кожного окремого учня.

"Всі діти повинні бути рівні! І мають право на якісну і безоплатну освіту на території України!" – зокрема йдеться в тексті петиції.

Дистанційне навчання, скріншот: YouTube
Дистанційне навчання, скріншот: YouTube

Президент роз’яснив, чому він не може вирішити це питання в ручному режимі, та перерахував низку нормативних актів, які регулюють питання дистанційної освіти в Україні.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також Володимир Зеленський наголосив, що проведення політики у сфері освіти і науки забезпечує Кабінет Міністрів України, він же спрямовує і координує роботу міністерств та інших органів виконавчої влади. Загалом Володимир Зеленський не пообіцяв нічого конкретного.

"Оскільки саме Кабінет Міністрів України конституційно визнаний тим органом, на який покладено забезпечення політики у сфері освіти і науки, а також координація роботи Міністерства освіти і науки України, я звернувся до Прем'єр-міністра України з проханням щодо комплексного опрацювання зазначеного питання", – закінчується відповідь президента.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленського просять не їздити більше з офіційними візитами, тільки до Путіна.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленського змушують знищити путінський автопром: "Просіть на колінах..."

Також Знай.ua писав, що Зеленський "втомився" від карантину в Києві.