Українська письменниця і поетеса Оксана Забужко згадала важливий день в історії України та написала пост в честь тридцятої річниці підняття українського прапора в Києві. Відповідний пост вона опублікувала в Facebook.

"30 років тому. Добре пам пам'ятаю, де я в мить підйому прапора стояла, і навіть (як то завжди врізається у важливі моменти життя) - у чому була вбрана. Господи, як же це було чудово!" - пише письменниця.

Забужко прикріпила відео з того дня і порадила тим, хто не бачив – знайти 17 хвилин і подивитися на Київ 1990 року.

"Через 2,5 місяці почався "перший Майдан" Революція на граніті, і 15 жовтня майже такі самі багатотисячні колони киян вийшли на загальноміський страйк на підтримку студентів - тільки то вже була не святкова юрба, а зла, рішуча й зосереджена, йшли "підприємствами", і це теж було по-своєму прекрасно, але іншою, грізною красою, про яку писав Єйтс ("a terrible beauty was born"), - бачіті ті вручну намальовані плакати: "Більшовик", "Ленінська кузня", "Арсенал": останній спалах робітничого руху в Європі 20-го ст., відлуння польської Солідарности... (Вісь тоді Кравчук і мусів прийняти рішення: ну його на фіґ, Москва далеко, а сила - ось вона, прямо під вікнами тече самоорганізованою людською рікою... )", - пише вона.

Оксана Забужко зазначила, що знати про цьому важливо, щоб ніхто не зміг вкрасти нашу історію.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Подивіться, обов'язково. Хоча б на ті, щоб потім ніяке стерво не посміло брехати вам у живі очі, ніби незалежність нам хтось "подарував". Щоб нам, у черговий раз, не вкрали нашу історію", - каже вона.

30 років тому. Добре пам'ятаю, де я в мить підйому прапора стояла, і навіть (як то завжди врізається у важливі моменти...

Geplaatst door Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко) op Vrijdag 24 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Забужко відкрила очі українцям на загибель героя під Зайцевим.

Як повідомляв Знай. ua, Оксана Забужко гостро пройшлася по "Луцької області" Зеленського.

Також Знай. ua писав, що Київська міськрада змінив колір на один вечір – все заради рідного прапора.