Володимир Зеленський зустрівся з членами наглядової ради фонду "Меморіал Голокосту "Бабин Яр" в онлайн-режимі. Про це розповів Офіс Президента.

На відеоконференції обговорювалося будівництво нового Голокосту Меморіального центру "Бабин Яр", а також питання національної пам'яті, збереження історії і міжнародної значущості меморіалу.

Цитата Володимира Зеленського: "Багато українців носять високе звання Праведника народів світу. Це українці, які часто ціною власного життя рятували євреїв у Голокост. Створення меморіалу дуже важливе для нашої країни. В її історії було багато трагічних сторінок. Однак мі маємо пам’ятати про них, розповідати своїм наступним поколінням. Такі моменти повинні бути в історії України. Вони є в наших розповідях, біля пам’пам'яті, в книжках. Дуже хочеться, щоб цей проект було втілено в життя, і ми разом з вами збудували історію".

Голова наглядової ради фонду "Меморіал Голокосту "Бабин Яр"" Натан Щаранський заявив, що мета ініціативи - створення комплексного меморіалу, "де буде і музей, і центр дослідження". За його словами, такий проект сприятиме підвищенню рівня толерантності в українському суспільстві.

Інші учасники обговорення також акцентували увагу на тому, що новий проект Меморіалу "Бабин Яр" вплине на міжнародний імідж країни.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Президент Всесвітнього єврейського конгресу Рональд Лаудер наголосив: мета майбутнього меморіалу - дати чітку відповідь на питання, що таке антисемітизм, а також звернути увагу світової спільноти на історію України.

Рональд Лаудер (по центру) в Аушвіці (https://www.facebook.com/pg/RonaldLauderWJC)

Цитата: «Це третє покоління, яке знає про Голокост. Але якщо про Аушвіц знають майже всі, то історія Бабиного Яру молоді майже невідома. Я хочу, щоб приїжджали до Києва побачити меморіал «Бабин Яр», щоб зрозуміти, що тут сталося".

Нагадаємо, раніше у Києві до 75-річчя трагедії в Бабиному Яру відкрилася фотовиставка.

Як повідомляв портал "Знай.иа", Президенту України Володимиру Зеленському не довіряють 53% українців.

Також Знай.иа" писав, що Зеленський поспілкувався з головним раввином Дніпра.