Під Одесою затонув танкер Delfi ще під час шторму в кінці листопада 2019 року. Тоді судно, яке стояло в акваторії порту "Південний" під румунським прапором, зірвало з якоря і віднесло у бік Одеси.

Затонув нафтовий танкер "Делфі” продовжує забруднювати води біля Одеси. 18 липня, біля пляжу в Одесі намагалися зняти з мілини танкер Delfi після візиту Зеленського і прямої вказівки в короткі терміни прибрати його, адже у людей зараз відпустки та відпочинок, проте він досі там.

Танкер Delfi в Одесі, фото: Znaj.ua
Танкер Delfi в Одесі, фото: Znaj.ua

На цей раз коментар щодо ситуації навколо танкера дав голова Держекоінспекції Мальований Андрій на своїй сторінці в Facebook.

"В зв'язку з тим, що в останні дні виникає дуже багато питань, пов'язаних з судном Delfi, має розставити всі крапки над "і". Юрисдикція Держекоінспекції у цій історії обмежується питаннями захисту навколишнього середовища. До повноважень інспекторів відноситься контроль ситуації в акваторії навколо затонулого танкера щодо можливих розливів, відбір проб для лабораторних досліджень з метою встановлення рівня забруднення води нафтопродуктами, нарахування збитків судновласнику та їх стягнення. Наголошую, що до процесу підйому судна Державна екологічна інспекція України ніякого стосунку не має", - зазначив Мальований.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати
Показати ще

Він зазначив, що всіма питаннями, які пов'язані з підняттям судна і визначенням виконавця, займається на сьогоднішній день Адміністрація портів України.

У зв’язку з тим, що останніми днями виникає дуже багато питань, пов’язаних з судном Delfi, маю розставити усі крапки над...

Geplaatst door Андрій Мальований op Maandag 27 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, улюблений курорт українців в Одесі терпить екологічне лихо: відпочиваючі в небезпеці.

Як повідомляв Знай. ua, танкер Delfi в Одесі спробували прибрати, але щось пішло не так.

Також Знай. ua писав, що техногенна катастрофа під Одесою, Криклій звернувся до українців з гучною заявою.