Володимир Зеленський готується до офіційного візиту в Білорусь і зустрічі з президентом Олександром Лукашенком в жовтні 2020. Для обговорення деталей білоруський посол у Києві Ігор Сокіл зустрівся з віцепрем'єром України Олексієм Рєзніковим.

Про це повідомили місцевому виданню БЕЛТА в білоруському диппредставництві.

"У ході проведеного конструктивного діалогу обговорено хід підготовки до офіційного візиту президента України в Республіку Білорусь і до третього Форуму регіонів Білорусі та України, а також питання розвитку торговельно-економічного співробітництва двох країн", - повідомили в посольстві.

Олександр Лукашенко, скріншот відео
Олександр Лукашенко, скріншот відео

Повідомляється, що лідери двох країн можуть зустрітися на полях Третього форуму регіонів Білорусі та України, який пройде в Гродно 8-9 жовтня. Подію коментує Телеграм-канал Klymenko Time.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Цікаво як президент Зеленський буде відповідати на питання білоруських ЗМІ або Лукашенка про те, що Україна підписалася під санкціями проти РБ. Відповідь "це не я", якщо що, тут не дуже підійде.", - йдеться в повідомленні.

Скріншот: Телеграм / Клименко
Скріншот: Телеграм / Клименко

Також Ігор Сокіл поінформував українського віце-прем'єра про підсумки другого засідання білоруського організаційного комітету з проведення регіонального білорусько-українського форуму і передав офіційні запрошення взяти в ньому участь.

"Сторони підкреслили націленість на виконання раніше досягнутих домовленостей на найвищому та високому рівнях, і продовження предметної роботи з підготовки вагомого пакета домовленостей за результатами цих знакових для міждержавних відносин заходів", - зазначили в білоруській дипмісії.

Володимир Зеленський, скріншот: YouTube
Володимир Зеленський, скріншот: YouTube

Україна приєдналася до обмежувальних заходів, які Європейський Союз застосовує проти Білорусі. Така інформація виходить із заяви Високого представника ЄС Жозепа Борреля щодо підтримки третіми країнами санкцій ЄС проти Білорусі, текст документу оприлюднений на сайті Європейської Ради.

"17 лютого Рада ЄС ухвалила рішення (CFSP – Спільна зовнішня політика та політика безпеки) 2020/214 про доповнення рішення Ради ЄС 2012/642/CFSP. Цим рішенням Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи проти Білорусі на один рік, до 28 лютого 2021 року. Країни-кандидати Республіка Північна Македонія, Чорногорія та Албанія, країна процесу стабілізації і асоціації Боснія і Герцеговина, країни EFTA (Європейської зони вільної торгівлі) Ліхтенштейн та Норвегія, а також Україна приєдналися до цього рішення", - йдеться у заяві Високого Представника ЄС.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в РНБО хочуть екстрадувати з Білорусі в Україну найманців "Вагнера": "Плацдарм для дій проти нашої країни"

Як повідомляв портал "Знай.uа", Мандзій розповіла, яким буде навчання у школах з вересня: "зелені уроки" та маски на перервах

Також Знай.uа" писав, українські міста бунтують проти посилення карантину — яка ситуація в червоних зонах