Секретар Ради національно безпеки і оборони Олексій Данилов зазначає, що з урахуванням фінансових і військових можливостей Російської Федерації українська сторона "буде воювати розумом". Йдеться про пріоритетний розвиток традиційно сильних для України військових галузей і ставкою на людський потенціал.

Про це він заявив під час круглого столу на тему "Технології асиметричного протидії зовнішньої агресії і шляхи їх ефективного розвитку".

За його словами, ключовою умовою формування потужного ОПК є розвиток людського потенціалу в галузі

"Без людей, без мізків українців ми не отримаємо перемогу", - сказав він і додав, що президенту Володимиру Зеленському скоро подадуть на розгляд аналіз стану системи вищої освіти і підготовки фахівців в сфері нацбезпеки.

Олексій Данилов, фото: Гал-інфо
Олексій Данилов, фото: Гал-інфо

Він також додав, що на сьогодні на передній план виходять кібернетична, біологічна і інформаційна війни, і "весь світ сьогодні воює інтелектом".

У той же час він підкреслив, що в розвитку військової промисловості слід зробити акцент на ракетах і авіації.

"Авіація була завжди в країні дуже потужною. Нам треба терміново ставити все на свої місця. Це дві фундаментальні речі - ракети і авіація", - зазначив Данилов.

Він також додав, що виділені на безпеку і оборону 246 млрд гривень - це безпрецедентна сума, але незрівнянна з витратами Росії.

"Розуміючи, хто є нашим ворогом, розуміючи ті бюджети, які є в РФ, підкреслюю, що ми будемо воювати розумом", - сказав секретар РНБО.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в РНБО озвучили підсумки двох тижнів припинення вогню

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський нарешті зрозумів, від кого залежить мир на Донбасі

Також Знай.ua писав, перемир'я на Донбасі українські захисники відчули 200 разів