МЗС України рекомендує громадянам утриматися від поїздок до Білорусі. Однак, у сусідній країні, де проходять масові акції протесту після президентських виборів, вже затримали двох українських правозахисників.

Читайте Знай в Google News!

Про це пише Телеграм-канал "Klymenko Time" і, зокрема, публікує відео затримання українців Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва.

Затримання українців у Білорусі, скріншот з відео
Затримання українців у Білорусі, скріншот з відео

"Дещо запізнилося, треба сказати. Тим часом у Білорусі відкрили справу щодо двох затриманих українських правозахисників "Схід SOS" Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва за статтею про "масові заворушення", яка передбачає від 3 до 8 років ув'язнення. Відео їх затримання ми публікували.", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Зазначається, що українській владі досі не відомо точне місцеперебування волонтерів.

"Владі України досі не відомо їх точне місцеперебування. Потрібно оперативно знаходити і витягувати їх. Але повторимо своє питання - що волонтери на тему Донбасу робили в Білорусі?", - йдеться у повідомленні.

Скріншот: Телеграм / Klymenko Time
Скріншот: Телеграм / Klymenko Time

Крім того, Глава українського МЗС прокоментував визнання виборів в Білорусі, а Зеленський порадив туди не їздити. Глава української дипломатії Дмитро Кулеба відповів на питання журналіста з приводу виборів:

"Після того, як Білоруська ЦВК їх офіційно оголосить, ми будемо приймати рішення, як реагувати на цей факт", - сказав Кулеба.

Свою позицію щодо білоруських виборів висловив і президент Володимир Зеленський. Він повідомив про затримання там трьох українців. Зараз ведуться переговори про їх повернення. Поки там "складна, нестабільна і серйозна ситуація", український президент порадив не їздити до північного сусіда.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кондратюк дав характеристику "новим обличчям" з команди Зеленського: "Вчитися треба після, а не до?"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Лесєв передбачив долю Лукашенка не залежно від результатів виборів: "Йому все одно ж*па"

Також "Знай.ua" писав, що на Донбасі біля позицій ЗСУ зафіксовано політ безпілотника виробництва РФ, звіт ООС