Перший президент України Леонід Кравчук прокоментував ситуацію у Білорусі та її роль у ній чинного президента республіки Олександра Лукашенка. Кравчук наголосив, що система ціннісних координат білоруського лідера значно відрізняється від тої, яку очікують від нього українці; саме тому Лукашенко, скоріш за все, буде відкидати поради української сторони, яку він вважає прикладом політичної і економічної нестабільності.

Читайте Знай в Google News!

Про це експрезидент сказав під час інтерв'ю виданню Апостроф.

У колишнього глави української держави запитали, чи не пропонував він посередництва України у переговорах між білоруською владою та опозиціонерами, на що Кравчук пояснив, чому він вважає спробу такого посередництва марною.

Леонід Кравчук, скріншот з відео
Леонід Кравчук, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

"Олександр Григорович останні дні дуже негативно, може навіть і трохи некоректно, висловлювався про Україну. Він завжди говорить своїм громадянам-білорусам, що якщо ви не будете слухати президента Білорусі, живіть так, як, живе Україна. Для нього Україна - це еталон негативної життя. Він демократії як такої не сприймає, не сприймає він і діалогу з народом. У нього інші форми мислення, організації життя і управління.

Я там бував не раз, побував в білоруських містах, я говорив з викладачами білоруських шкіл і вузів. Там все в такому режимі, що є "Батька", і "Батька" робить все правильно, відповідно до інтересів білоруського народу і вони повинні його слухати. Усе!

Ну, 26 років при владі. Влада в цілому впливає на людину - не можна сказати, що тільки негативно, але в цілому впливає глибоко. А якщо 26 років - це вже дуже глибоко. Тому, знаючи там ситуацію, знаючи Олександра Григоровича ... Я не хочу, щоб він сприйняв, що я його критикую або маю до нього якісь претензії. Я його не обирав президентом - його вибрав білоруський народ. Як вибирають, яка там форма у них - я не хочу навіть говорити.

Тому будь-який майданчик переговорів з опозицією для нього в принципі неприйнятна. Я не думаю, що він погодиться вести з ними переговори з точки зору круглих столів. Це зовсім інша філософія людини і інші виміри управління державою. Тому не потрібно навіть робити спроби залучити або закликати Олександра Григоровича до таких дискусій з опозицією", — сказав експрезидент.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, У Білорусі готували замах на Тихановську? Навіщо суперниця Лукашенка втекла з країни.

Як повідомляв портал Знай.ua, Лідер "Антитіл" Тополя показав символ білоруської свободи – як раніше вже не буде.

Також Знай.ua писав, що Лукашенко звинуватив протестуючих білорусів у немислимому: "кримінальники та безробітні".