Екс-радника кампанії президента США Дональда Трампа Стіва Беннона звинуватили в шахрайстві на сотні тисяч доларів в рамках кампанії зі збору коштів для будівництва стіни на кордоні з Мексикою

У четвер, 20 серпня, прокуратура Нью-Йорка заарештувала колишнього помічника президента США Стівена Беннона та ще трьох людей. Їх звинувачують у шахрайстві та привласненні великих коштів донорів. Про це повідомляє ВВС, посилаючись на інформацію, розміщену на сайті прокуратури Південного округу штату Нью-Йорк.

Під варту взяли Беннона, Брайана Колфейдж, Ендрю Бадолато і Тімоті Ши. Їм інкримінують "виманювання коштів обманним шляхом у тисяч донорів в рамках онлайн-кампанії під назвою We Build the Wall (" Ми будуємо стіну "). В рамках цієї кампанії було зібрано понад $ 25 млн пожертвувань.

Зазначається, що Беннон отримав більше 1 мільйона доларів, частину з яких він використовував для покриття особистих витрат.

До слова, будівництво стіни на кордоні США і Мексики для стримування нелегальних мігрантів було головною передвиборчою обіцянкою президента США Дональда Трампа.

Варто зазначити, що Беннон в 2016 році обіймав одну з ключових посад в передвиборному штабі Дональд Трампа. Пізніше його призначили на створену в Білому домі посаду головного стратега адміністрації. Однак в серпні 2017 року він вирішив піти у відставку. ЗМІ тоді стверджували, що його відносини з Трампом серйозно ускладнилися. Беннон раніше висловлювався на підтримку об'єднань правого і ультраправого спрямування.

Нагадаємо, Трамп зарахував Україну до складу Росії

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Трамп збирається до Путіна, щоб обговорити протести за спиною Лукашенка.

Також Знай.ua писав, Трамп вперше відреагував на протести в Білорусі.