Про це повідомляє Politeka.

Видання нагадало, що з вересня 2019 року "Укрзалізниця" почала здійснювати перевезення вантажів на особливих умовах, з підвищенням плати за перевезення на 20% з одночасним наданням пріоритету в русі кільком зерновим компаніям за рахунок всіх інших вантажовідправників. Таке рішення призвело до падіння показників компанії та дискримінації одних споживачів послуг порівняно з іншими.

"Всі експлуатаційні показники УЗ погіршилися: оборот вагонів в грудні 2019 до вересня 2019 виріс на 15%, середня швидкість просування вантажів по мережі зменшилася на 8%, що значно знизило обсяг транспортування, так обсяг перевезення руди в другому півріччі 2019 зменшився в порівнянні з першою половиною 2019 на 9%, втрати УЗ від невивозу продукції гірничо-металургійних комбінатів України склали понад 153 млн.грн. Також в 4-му кварталі 2019 зірвана експортна програма ГЗК України, на складах яких було накопичено більше 1млн.тонн продукції», - повідомляє Politeka.

За оцінками експертів, в результаті розмір недоотриманої Україною валютної виручки оцінюється в 50млн.дол., що, призвело до зниження податкових надходжень до бюджету та зменшення експортної валютної виручки.

"Нитки графіка" в умовах дефіциту тяги та інших операційних проблем УЗ критично погіршують ситуацію в сфері залізничних перевезень і є прямою дискримінацією більшості вантажовідправників України, - підкреслює видання.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, раніше "Укрметалургпром «звернувся до НАБУ і Нацполіції з приводу корупційних схем в» Укрзалізниці", пов'язаних з перевезенням вантажів на особливих умовах, що передбачають 20% доплату за прискорене перевезення вантажів, в результаті чого втрати гірничодобувних підприємств перевищили 50 млн доларів.