Економічний експерт Юрій Атаманюк висловив свій прогноз щодо того, що підвищення заробітної плати не стане чарівною паличкою для пожвавлення економіки. Про це він розповів в ефірі телеканалу ZIK.

Читайте Знай в Google News!

"хтось пам'ятає, щоб був такий великий піар навколо індексації мінімальної заробітної плати? Ніколи до цього уряд, парламент не приділяли стільки уваги, як зараз", - стверджує Атаманюк.

Він зазначив,що така увага до підвищення пов'язана виключно з виборами, що наближаються.

" цю дію піднесли через призму того, що це покращення життя українців. Великий подвиг влади і великий рух вперед по матеріальному забезпеченню кожного українця. Це виключно напередодні виборів, як це було в 2016 році йде такий піар на тлі повного падіння економіки, виробництва, робочих місць, збільшення кількості безробітних, зубожіння населення, перед виборами потрібно щось сказати, знайти собі якийсь позитив",-говорить експерт.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Отаманюк висловив скепсис щодо того, чи насправді це є позитивом для населення.

" це мізерна сума - ми це розуміємо. Але бізнес постраждав, особливо на тлі ситуації з епідемічними заходами. Постраждав насамперед малий і середній бізнес. Тепер по кому вдарить це підвищення? Вдарить знову по фізичним особам, підприємцям 1 і 2 категорії, у яких єдиний податок обчислюється з розрахунку мінімальної зарплати. Це саме ті фізичні особи, які не змогли нормально працювати останні 5 місяців", - стверджує експерт.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, чому українці стрімко бідніють, знайдено просте пояснення.

Як повідомляв Знай. ua, Порошенко стане прем'єром вже восени.

Також Знай. ua писав, що плани "Слуг народу" позбавити українців субсидій рознесли на тріски.