Офіс Президента опублікував заяву з роз'ясненнями щодо можливого порушення авторських прав у музичному номері-попурі до Дня Незалежності України. Як стверджують у глави держави, законом дозволяється таке використання фрагментів пісень за умови вказання автора композиції. Цікаво, що в оригінальній телетрансляції ця вимога не була дотримана, тому Офіс Президента випустив виправлене відео з необхідною інформацією.

Читайте Знай в Google News!

Відповідний пост був розміщений на офіційній сторінці Офісу Президента.

Попурі на Дні незалежності, скріншот: Youtube
Попурі на Дні незалежності, скріншот: Youtube

"З метою дотримання вимог українського законодавства при створенні музичного номера до Дня Незалежності України на Софійській площі у Києві Офіс Президента публікує повний перелік використаних фрагментів музичних творів із зазначенням їхніх авторів.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

24 серпня на Софійській площі пролунало 17-хвилинне попурі «Музична історія Незалежності», яке складалося з популярних в Україні пісень останніх трьох десятиліть у виконанні відомих українських артистів.

Законом дозволяється подібне використання фрагментів пісень без попередньої згоди автора. Зокрема, пункт 9-1 статті 21 Закону України «Про авторське право і суміжні права» дозволяє без згоди автора (чи іншої особи, яка має авторське право) публікувати фрагменти музичних та інших творів у декількох форматах, зокрема у форматі попурі, за умови, якщо зазначено ім’я автора та джерело запозичення.

Розміщуємо повний відеоролик музичного попурі, в якому виконані вимоги пункту 9-1 ст. 21 Закону «Про авторське право і суміжні права» та під кожним фрагментом запозиченої композиції вказане посилання на автора музичного твору", — йде мова у повідомленні

Варто нагадати, що музичний номер, поставлений на Софіївській площі, викликав неоднозначну реакцію у суспільстві. Багатьом українцям він видався недоречним у країні, у якій йде війна. Інші зазначали низький художній рівень постановки. Також з претензіями щодо порушення авторських прав виступили Святослав Вакарчук з "Океану Ельзи" і Андрія Хливнюка з "Бумбоксу".

Промова Володимира Зеленського й «Музична історія Незалежності»

З метою дотримання вимог українського законодавства при створенні музичного номера до Дня Незалежності України на Софійській площі у Києві Офіс Президента публікує повний перелік використаних фрагментів музичних творів із зазначенням їхніх авторів. 24 серпня на Софійській площі пролунало 17-хвилинне попурі «Музична історія Незалежності», яке складалося з популярних в Україні пісень останніх трьох десятиліть у виконанні відомих українських артистів. Законом дозволяється подібне використання фрагментів пісень без попередньої згоди автора. Зокрема, пункт 9-1 статті 21 Закону України «Про авторське право і суміжні права» дозволяє без згоди автора (чи іншої особи, яка має авторське право) публікувати фрагменти музичних та інших творів у декількох форматах, зокрема у форматі попурі, за умови, якщо зазначено ім’я автора та джерело запозичення. Розміщуємо повний відеоролик музичного попурі, в якому виконані вимоги пункту 9-1 ст. 21 Закону «Про авторське право і суміжні права» та під кожним фрагментом запозиченої композиції вказане посилання на автора музичного твору.

Geplaatst door Офіс Президента України op Woensdag 26 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, гімн у виконанні Dzidzio затьмарив виступ Зеленського з нагоди Дня незалежності України, які пройшли 24 серпня на Софіївській площі у КИєві

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ніцой розлютила обрана МОН тема для першого уроку школярів: "Виховати універсальну рабсилу"

Також "Знай.ua" писав, що Олена Зеленська після пережитої хвороби звернулася до українців на День Незалежності: "Червона лінія, за якою..."