В нового керівника «Укрзалізниці» немає часу на розкачку, від нього очікується стратегія реформування компанії і економічно обгрунтований план її реалізації – вважає голова парламентського підкомітету з питань залізничного транспорту Олександр Скічко

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці, коментуючи призначення на посаду голови правління «Укрзалізниці» Володимира Жмака.

«Укрзалізниця» нарешті має повноцінного голову правління. Кабінет міністрів сьогодні призначив на цю посаду Володимира...

Geplaatst door Александр Скичко op Woensdag 26 augustus 2020

За словами народного депутата, новому керівнику УЗ доведеться запропонувати план виходу компанії з кризи максимально швидко:

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«...часу на розкачку у голови УЗ зовсім небагато - стан компанії не дозволяє. Сподіваюся, що він не один, і в нього є нова команда достатнього професійного рівня».

Олександр Скічко сподівається, що новий очільник УЗ найближчим часом представить комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури програму дій на перші сто днів на посаді. Нардеп також закликав керівництво УЗ врахувати досвід весняного карантину, під час якого компанія втратила 7 мільярдів гривень: ««Укрзалізниця» зазнала величезних втрат в результаті коронакризи і карантину. Дуже хотілося б, щоб нове керівництво врахувало цей досвід і мало готовий план реагування на випадок другої хвилі Ковід-19».

26 серпня Кабінет міністрів України призначив на посаду голови правління «Укрзалізниці» Володимира Жмака, який до того працював у наглядовій раді «Київстару» та був першим заступником голови Одеськї облдержадміністрації Михеїла Саакашвілі.