27 серпня на трасі Київ-Харків перед Люботином представники Нацкорпусу та Азова розстріляли пасажирський автобус. В автобусі їхали 22 людини з організації «Патріоти – за життя». Рух транспортного засобу заблоковано, по ньому був відкритий вогонь з автоматичної зброї. Двоє людей поранені, вони перебувають у важкому стані. Після цього обстрілу велася ще стрілянина з травматичної зброї в результаті поранення отримали ще двоє людей. В ході нападу одного з членів організації» Патріоти – за життя " викрали.

У партії " опозиційна платформа-за життя» інцидент розцінили як теракт, що є наслідком безкарності націонал-радикалів, що діють при прямому заступництві і підбурюванні влади, в тому числі Президента Зеленського, який відкрито заявляє про свою підтримку їх позиції».

Партія покладає відповідальність за викрадення, кров і можливу загибель законослухняних українських громадян на Президента Зеленського, якого куди більше хвилює пожежа в будинку Шабуніна, ніж розстріли українців на трасі або напади на журналістів», - вважають в партії.

"Вимагаємо негайного відкриття кримінального провадження за статтею "тероризм", розслідування та притягнення до відповідальності терористів, які перетворюють Україну на поле військових дій. Вимагаємо зробити все для звільнення викраденого та забезпечення безпеки українських громадян. Від усіх постраждалих від злочинних дій кримінальних об'єднань - "Національного корпусу «і» Азова» вимагаємо заборони діяльності цих організацій як терористичних на території України", - йдеться в завлінні.

"Опозиційна платформа - за життя" заявляє, що це не перший напад на представників нашої партії. Але такі напади лише переконують нас у тому, що наша позиція щодо захисту законності миру в Україні — єдино правильна, і ми не відступимо і не опинимося від наших цінностей», - підкреслюють в партії.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у четвер, 28 серпня, під Харковом розстріляли автобус з пасажирами. Народний депутат Ілля Кива припустив, що в цьому замішані полк "Азов" і "Національний корпус".

Як повідомляв портал Знай.uа, 30 Липня Нацкорпус змусив плакати журналістів у Києві.

Також портал Знай.ua писав, що після нападу на депутата " ОПЗЖ "був виставлений ультиматум:"вимагає Очистити Одесу".