Про це заявив економічний експерт Борис Кушнірук в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Сподіваюся, що це відбудеться як можна раніше, тому що ми бачимо ситуацію, коли це підприємство настільки швидко розкрадається зі зрозумілим пана Коломойського менеджментом, що до моменту, коли постане питання, чи будемо ми його приватизувати, вже буде нічого приватизувати. Потрібно буде, щоб це підприємство просто хтось забрав», - розповів Кушнірук.

На його думку така ситуація з корупційними скандалами на «Центренерго» негативно відбивається на президентському рейтингу Володимира Зеленського Зеленський, тому він також має бути зацікавлений в якомога скорішому пролажу цієї компанії приватному інвестору.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час прес-конференції з нагоди річниці президентства пообіцяв приватизувати збиткову держкомпанію «Центренерго», яка має борги перед шахтарями через схеми, організовані людьми та структурами, близькими до олігарха Ігоря Коломойського.

Раніше Борис Кушнірук висловлював думку, що приватизувати «Центренерго» вдасться тільки після об’єднання компанії з низкою перспективних державних шахт.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, за інформацією Фонду державного майна, який володіє 78% акцій «Центренерго», приватизація компанії повинна відбутися в другому кварталі 2021 г. Ці зобов'язання передбачені також в меморандумі з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Раніше керівник «Центренерго» Олександр Корчинський заявив про намір створити вертикально інтегровану компанію з перспективними шахтами, щоб забезпечити компанію власним ресурсом. На його думку, покращить фінансовий стан компанії та підвищить її вартість.

Ідею приватизації компанії разом з вугільними шахтами раніше також підтримав глава комітету Верховної ради з питань енергетики Андрій Герус.

ПАТ «Центренерго» знаходиться під операційним контролем групи «Приват» з липня 2019 р Контроль був встановлений після призначення главою компанії Володимира Потапенко. Він був призначений Кабінет Міністрів з 1 липня 2019, коли представником президента в уряді був Андрій Герус.

Після цього «Центренерго» почало закуповувати вугілля через близькі до «Привату» компанії і реалізувати все вироблене електрику підприємствам цієї групи за прямими договорами з дисконтом.