ПАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ) домагається введення спеціального мита на імпорт дизпалива з Росії на рівні 8,46%, що дозволить Компанії додатково заробити в перший рік $50 млн доларів або близько 1,3 млрд грн за поточним обмінним курсом.

Про це йдеться в статті "Кременчуцька битва за мита в ім'я в $50 млн" на сайті Znay.ua.

"Ціна питання для Кременчуцького НПЗ, що забезпечує зараз 93% виробництва дизпалива в країні, - близько $50 млн на рік або 1,3 млрд грн за поточним курсом. Саме стільки зможе заробити НПЗ в перший рік дії мит в результаті підвищення цін на 1,5 грн / л», - йдеться в статті.

Група "Приват", за твердженням журналістів, стане головним бенефіціаром мит.

Також видання зазначає, що основним постраждалим від введення мита стануть Аграрні виробники, які оцінюють щорічні втрати в 1,9 млрд грн.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

За оцінками "нафтогазової асоціації України", на яку посилаються журналісти, загальні збитки економіки від підвищення цін на паливо в результаті введення мит склав 11 млрд грн.

«НАУ попереджає, ініціатива» Укртатнафти» спровокує підвищення цін на дизпаливо для населення з низькою платоспроможністю, промисловості, аграріїв, перевізників, збільшення бюджетних витрат на паливо для армії, комунальних служб, поліції, медицини, оскільки мита включаються в собівартість палива і збільшують ціни для споживачів", - цитує видання заяву асоціації.

Нагадаємо, на початку липня "Укртатнафта" звернулася в Міненерго з проханням ввести мита на імпорт ДП з Росії. Це вже друга з початку цього року спроба "Укртатнафти" домогтися введень мит.

21 лютого "Укртатнафта», «Укрнафта» і «Укргазвидобування», контрольовані групою «Приват», а також НАК "Нафтогаз України" зажадали негайно ввести мито на дизельне паливо в розмірі 8,46% і до 2024 року підвищити її до 25,4%. Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Мінекономрозвитку вирішила не порушувати антисубсидиційне розслідування щодо імпорту в Україну дизпалива і скрапленого газу, тобто відмовилася ввести мито.