Прем`єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що країна не буде повертатися до повного локдауну (закриття установ, підприємств і організацій) навіть у випадку настання так званої "другої хвилі" захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19. Замість цього влада планує обмежитися.заходами адаптивного карантину.

Читайте Знай в Google News!

Відповідний коментар голова уряду дав під час зустрічі з Європейською бізнес асоціацією.

Також Шмигаль запевнив, що уряд працює над системним відновленням економічної активності. Зокрема, над розробкою довгострокової стратегії розвитку України до 2030 року, а також над втіленням Програми стимулювання економіки і Плану дій уряду, які містять стимулюючі заходи для різних галузей економіки.

Денис Шмигаль, фото: Facebook
Денис Шмигаль, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Не так давно Шмигаль вже заспокоював українців з іншого приводу: курсу долара.

"Розумію стурбованість інвесторів і бізнесу з приводу очікувань можливого росту курсу долара у найближчі чотири місяці. Але ж ми розуміємо, що бюджет переглядався у квітні-травні, коли очікувався значно гірший вплив світової економічної та фінансової кризи на Україну. Тоді ми перестрахувалися, заклали більші курсові та інфляційні показники. На сьогодні, як бачимо, ситуація розвивається за помірно стабільним сценарієм. На мою суб’єктивну думку, курс коливатиметься в районі 27-28 грн/долар і навряд чи вийде за межі 29 гривень до кінця цього року. Очевидно, що макропрогноз виявиться для когось кращим, для когось, можливо, гіршим. Але у будь-якому випадку ситуація є нормальною. Курс регулюється виключно ринком, і те, що ринок оцінює його на рівні 27 гривень за долар, є абсолютно прийнятним", - пояснив прем'єр-міністр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Шмигаль залишив "Укрзалізницю" напризволяще: "Повинна вирішувати свої проблеми самостійно".

Також Знай.ua писав, що Шмигаль пояснив, як проходитиме навчання з 1 вересня в "червоних зонах" карантину.