Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повинно пояснити причини майже 4-х літніх спекуляцій довкола справи «Роттердам+», а не перекладати вину за провал розслідування на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (САП) чи Службу безпеки України (СБУ).
Про це заявила народний депутат Людмила Буймістер на своїй сторінці на Facebook.

«Днями САП закрила справу щодо «Роттердам+», бо від НАБУ не знайшло доказів. Збитки, про які так гучно заявлялось, так і не довели. Майже 4 роки спекуляцій, після яких дуже важко пояснити суспільству хто ж помилявся, хто брехав. Замість пояснень маємо перекидання відповідальності на САП та СБУ, що є комфортною тактикою по будь якій проваленій слідчими справі»,- заявила народний депутат.

Вона додала, що НАБУ повинно відзвітувати про провалену справу в тому числі і перед президентом.
Водночас Буймістер сподівається, що ситуація довкола рішення Конституційного суду щодо повноважень директор НАБУ буде вирішена цивілізовано і не завдасть Українці репутаційних збитків.

В ці дні навколо антикорупційної системи ведеться багато маніпуляцій. НАБУ - орган, який має викривати скандальні...

Geplaatst door Liudmyla Buimister op Zaterdag 29 augustus 2020

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадаємо, 28 серпня САП оголосила про закриття справи «Роттердам +» через відсутність достовірних і вичерпних доказів нанесення збитків.

11 серпня фінальна комплексна експертиза СБУ не підтвердила збитків від дії формули «Роттердам +». До цього також жодна державна експертиза, проведена з ініціативи НАБУ і сторони захисту, не підтвердила нанесення збитків.
Термін досудового розслідування у справі «Роттердам +» закінчився 8 серпня. НАБУ і САП не змогли спрямувати справу в суд і зупинили розслідування на невизначений термін.
Розслідування у справі «Роттердам +» розпочалося в березні 2017 року. У ньому брали участь 15 детективів і 7 прокурорів. Витрати бюджету на їх роботу оцінюються в 96 млн грн.
Формула «Роттердам +» діяла для розрахунку вартості вугілля при встановленні прогнозної оптової ціни електроенергії виключно для промислових споживачів в період 2016-2019 років. Вона передбачала включення вартості доставки вугілля від хабів Амстердам-Роттердам-Антверпен. Формула була скасована з 1 липня 2019 з введенням ринку електроенергії.